HOME PAGE HOME PAGE
Úterý 28.01.2020
 
AREÁL SOLISKO
Dopravní přístupnost
Mapa areálu
Lyžařské trasy
Občerstvení
Lyžařská škola
SKI servis
Půjčovna lyží
Parkoviště
Fotogalerie
Ceník služeb
Napište nám
SJEZDOVKY A VLEKY
Sjezdovka 600 m
Sjezdovka 450 m
Sjezdovka 280 m
AKTUALITY A ZPRÁVY
Aktuality
Akce v regionu
HORNÍ BEČVA
Obec Horní Bečva
Historie obce
Symboly obce
Památky a architektura
Kultura a zábava
Přírodní zajímavosti
Turistické zajímavosti
Sport a relaxace
Ubytování a stravování
Obchod a služby
Vzdělávání
Zdravotnictví
Policie a hasiči
Pohotovostní služba

Košt o krála slováckéj klobásky 2009

Slovenská klobáska "Trhni si" podruhé zabodovala na koště O krála slováckéj klobásky

Velká nad Veličkou- Rekordní účast vzorků klobásek s číslem 105 dodaných z Česka, Slovenska a Bulharska, rekordních na tisíc spokojených návštěvníků byly hlavním hodnotícím ukazovatelem pátého koštu O krála slováckéj klobásky. Ten se konal v první májový den v centru regionu Horňácka. Degustaci předcházela náročná týmová práce padesátky děvčat v krájení a napichování vzorků na tácky z 305 kilogramů dodaného masa. Mezi pětadvacítkou pozvaných hodnotících hostů a řezníků v uzavřené společnosti byl mimo jiné i horňácký primáš Martin Hrbáč či klobáskový mistr světa z loňského roku v Rakousku Václav Klátil z Pacova, starostové nejen z horňáckých obcí. Vedle horňáckých cimbálových muzik primášů Jendy Grabce z Velké a Jožky Staše z Lipova se před slavnostním vyhlášením výsledků přijel z národní přehlídky muzik v Kyjově a získáním druhého místa ukázat precizně sehraný "orchestr" mladých muzikantů ZUŠ Z Velké nad Veličkou.
Prvenství z klobáskové soutěže nakonec putovalo do sousedního slovenského regionu Kopanice. Slováckým králem klobásek na rok 2009 se stal z lidu (hodnotilo 562 návštěvníků!) vzorek Trhni si výrobce SVAMAN z Myjavy. Jedná se o miniaturní trvanlivé klobásky, dlouhé kolem pěti centimetrů. "Pochopitelně je to pro nás prestižní událost jako Slováci zvítězit v tak silné konkurenci a velmi si prvenství vážíme. Se vzorkem Trhni si se už prezentujeme po celém Česku a zákazníkům také chutná a to jen potvrzuje jeho kvalitu. U tohoto koštu obdivujeme organizaci koštu, společenskou úroveň a chtěl bych vyzdvihnout práci neúnavného týmu děvčat, které připravovaly- krájely vzorky klobásek," řekl při předávání cen jeden z dvojice spolumajitelů tohoto známého Řeznictví a uzenářství SVAMAN Milan Majtán v doprovodu svého syna Milana. Se vzorkem Trhni si odvezli do síně slávy v sídle firmy Krála slováckéj klobásky i v loňském roce. Další v celkovém pořadí. 2místo: František Kuda, Slavkov u Brna za klobásku s plísňovou příchutí. Třetí místo: Hadač a Zaplatel, Rosice u Brna za Čabajskou klobásku. Výsledky kategorie klasická slovácká klobáska: 1. místo: Řeznictví u Kusáků, Ostrožská Nová Ves, Komínová klobása, 2. místo: Řeznictví u Kusáků, ONV, Kmínová klobása. 3. místo: Řeznictví Karel Kusák, Bzenec, Sklepní klobása. Výsledky kategorie trvanlivá papriková klobáska: 1. místo: Jan Buchta, Šlapanice u Brna, Buchtova klobása. 2. místo: SVAMAN spol. s r.o., Myjava, Myjavské cigáro. 3. místo: Řeznictví MORAVA, Hodonín, Měštanská klobása. Antonín Vrba

CELKOVÉ VÝSLEDKY HODNOCENÍ JEDNOTLIVÝCH VZORKŮ
O Krála slováckéj klobásy - Velká nad Veličkou 1. 5. 2009
v xls

Mňam fotografie

2009
2009
2009
2009
2009
2009
2009
2009
2009
2009
2009
2009
2009
2009
2009
2009
2009
2009

Antonín Vrba
Velká nad Veličkou
mob.: 608 813 592
e-mail: vrbaa@seznam.cz

Diskusní fórum čtenářů

(prozatím žádný názor)
DALŠÍ INFORMACE: Mikroregion HORŇÁCKO
Zveřejněno 02.05.2009 v 19:31 hodin
Copyright 1998-2020 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®