HOME PAGE HOME PAGE
Úterý 19.03.2024
 
AREÁL SOLISKO
Dopravní přístupnost
Mapa areálu
Lyžařské trasy
Občerstvení
Lyžařská škola
SKI servis
Půjčovna lyží
Parkoviště
Fotogalerie
Ceník služeb
Napište nám
SJEZDOVKY A VLEKY
Sjezdovka 600 m
Sjezdovka 450 m
Sjezdovka 280 m
AKTUALITY A ZPRÁVY
Aktuality
Akce v regionu
HORNÍ BEČVA
Obec Horní Bečva
Historie obce
Symboly obce
Památky a architektura
Kultura a zábava
Přírodní zajímavosti
Turistické zajímavosti
Sport a relaxace
Ubytování a stravování
Obchod a služby
Vzdělávání
Zdravotnictví
Policie a hasiči
Pohotovostní služba

Horní Bečva [ Město nebo obec ]

Střed obce v létě
Střed obce Horní Bečva
Vítejte na oficiálních stránkách obce Horní Bečva. Doufáme, že zde naleznete, co vás zajímá a možná i něco navíc. Snažíme se vám přinášet touto formou informace z obce nejen o věcech úředních, ale také o životě a událostech v obci Horní Bečva.

Obec Horní Bečva leží v Chráněné krajinné oblasti Beskydy 12 km východně od Rožnova pod Radhoštěm po obou březích horního toku Rožnovské (Dolní) Bečvy, která odděluje pásmo Vsetínských vrchů od Beskyd.

Obec leží podél silnice I.třídy č.E442 z Valašského Meziříčí - Rožnov p.Radhoštěm - Makov (hraniční přechod do SR) do Žiliny (SR). Je to typická horská obec s nadmořskou výškou v centru 505 m. n. m. Nejvyšší vrchol je Vysoká 1024 m. n. m. Horskému charakteru odpovídá i značná rozlehlost obce, v níž žije 2472 obyvatel, starší generace v typických valašských dřevěnicích, mladší pak v moderních rodinných domcích.


Půvab Valašska, rázovitost krajiny i obyvatel inspirovala již řadu básníků, spisovatelů, malířů i hudebních skladatelů. V místních galeriích vystavují svá díla přední současní malíři, sochaři a fotografové. V působivém prostředí chrámů a koncertních sálů jsou pořádány koncerty klasické, vážné i populární hudby.

Neodmyslitelnou součástí Valašska je folklór, uchovaný četnými tanečními i pěveckými soubory a prezentovaný v pestré celoroční programové nabídce Valašského muzea v přírodě i při tradičních oslavách na mnoha jiných místech regionu.

Svou geografickou polohou je Horní Bečva vyhledávaným místem k letní i zimní rekreaci. V katastru je více než 500 soukromých chat a několik desítek rekreačních a hotelových zařízení.

Po celý rok je možno využívat značených turistických tras k procházkám, výletům a cykloturistice po horských hřebenech přes Soláň, Radhošť, Pustevny, Lysou Horu až k vrcholům Malého Javorníku. V létě je zde navíc možnost koupání, vodních sportů a rybaření v přehradní nádrži (5 ha). Vybraná rekreační zařízení jsou vybavena půjčovnami kol, saunami, bazény a dalším nezbytným servisem pro návštěvníky. Také si můžete zaplavat v místní přehradě nebo se věnovat mnoha dalším sportům.

V zimním období jsou k dispozici běžecké trasy a také lze využívat turistické trasy k lyžařským tůrám. Ani milovníci alpského lyžování zde nepřijdou zkrátka - na svazích obce je celkem 6 lyžařských areálů s možností výuky lyžování.

Jakékoliv dotazy, názory či připomínky můžete napsat do diskuzního fóra v záložce Aktuality.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Horní Bečva 550
756 57 Horní Bečva
Česko (CZ)
tel: (+420) 571 645 105
(+420) 571 645 335
fax: (+420) 571 645 248

Plní funkci základního stupně územní samosprávy a v různé míře je také vykonavatelem státní správy.

PŮSOBÍ NA KATASTRÁLNÍM ÚZEMÍ:
mapa Horní Bečva

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UPŘESŇUJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km

NA ÚZEMÍ OBCE EVIDUJEME

DALŠÍ INFORMACE: http://www.hornibecva.cz

Typ záznamu: Město nebo obec
AKTUALIZACE: Šormová Helena (INFOSYSTEM s.r.o.) org. 150, 05.11.2021 v 21:02 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®