HOME PAGE HOME PAGE
Čtvrtek 28.03.2024
 
AREÁL SOLISKO
Dopravní přístupnost
Mapa areálu
Lyžařské trasy
Občerstvení
Lyžařská škola
SKI servis
Půjčovna lyží
Parkoviště
Fotogalerie
Ceník služeb
Napište nám
SJEZDOVKY A VLEKY
Sjezdovka 600 m
Sjezdovka 450 m
Sjezdovka 280 m
AKTUALITY A ZPRÁVY
Aktuality
Akce v regionu
HORNÍ BEČVA
Obec Horní Bečva
Historie obce
Symboly obce
Památky a architektura
Kultura a zábava
Přírodní zajímavosti
Turistické zajímavosti
Sport a relaxace
Ubytování a stravování
Obchod a služby
Vzdělávání
Zdravotnictví
Policie a hasiči
Pohotovostní služba

Valašský vojvoda

Akce 2023 Valašský vojvoda
Začátek akce: 07.01.2023 v 17:00 hodin (so)
Předpokládaný konec: 07.01.2023 v 18:59 hodin (so)
Druh akce: Koncert
Místo konání: Město Albrechtice: Zámek Linhartovy

Valašský vojvoda?  Začít rok 2023 tím nejlepším
Nejdříve na zámek v Linhartovech dorazí 7. ledna vynikající a všude žádaný folklórní soubor Valašský vojvoda, v sobotu 29. dubna 2023 bude následovat slavnostní otevření turistické sezóny. Dá se očekávat i návštěva komisařů z pelhřimovské Agentury Dobrý den.
Zámecká sezóna 2023 bude slavnostně zahájena podle plánu v sobotu 29. dubna 2023 v deset hodin. Nové expozice i umělecká díla výtvarníků a fotografů bude doplňovat 106 soch ze souboru „Papírového světa hraběte Sedlnického“. Vše nasvědčuje tomu, že výsledek více než dvouleté práce kastelána Jaroslava Hrubého přijedou posoudit komisaři pelhřimovské Agentury Dobrý den a rozhodnou, zda dojde k jeho zapsání do České knihy rekordů.
Hned z počátku nového roku, v sobotu 7. ledna 2023 se naskytne především milovníkům cimbálové muziky, lidových písní, tanců a zvyků výborná příležitost, proč zavítat do zámku v Linhartovech. Od 17 hodin tu bude vystupovat soubor Valašský vojvoda. Stejně jako tomu bylo před čtyřmi lety 7. prosince 2018. Na zkrácený záznam se můžete podívat pod následujícím odkazem. https://www.zameklinhartovy.cz/.../valassky-vojvoda.../
Vlastník řady významných ocenění a titulů, který za dobu své existence vystupoval po celé České republice i v zahraničí. V bývalé NDR, Turecku, Polsku, Francii, Španělsku, Japonsku, Ukrajině, Maďarsku, Holandsku, Jordánsku, Rusku a kdo ví, kde ještě. Samozřejmostí je spolupráce s Českou televizí i rozhlasem v Ostravě.
V roce 1999 se soubor ve Vatikánu podílel na slavnostním programu při příležitosti předávání vánočního stromu z ČR Svatému otci Janu Pavlovi II. a zde také vzniklo přátelství s kastelánem Jaroslavem Hrubým, jehož výsledkem je již čtvrtý koncert souboru na linhartovském zámku.
Kastelánovi se po čtyřleté přestávce podařilo opětovně získat vystoupení hudebníků a tanečníků pro všechny, kteří mají rádi lidové tradice. Už dnes si můžete být jisti, že vás vystoupení, kde se zpívá, tancuje a vše je doplněno ukázkou lidových zvyků, nadchne.
Mudrci z východu - Tři králové se slaví každoročně 6. ledna. Jde o dvanáctý den Vánoc a Vánoce jím prakticky končí. Proto je mnohde zvykem na Tři krále odstrojit a uklidit vánoční stromeček. Jestli bude tento den kastelán doma odstrojovat stromeček, to se neví. Ale je docela možné, že se na zámku o den později, v době vystoupení folklórního souboru Valašský vojvoda jím vytvoření Tři králové mezi návštěvníky také objeví.
Objednávky a předprodej vstupenek - kastelán Jaroslav Hrubý: hruby@zsma.cz, +420 728 323 270.
(text Karel Knapp)

Základní informace: Zámek Linhartovy
Další informace:http://www.zameklinhartovy.cz
Autor:Leo Dedek (OS Oblík, IC Osoblažsko)
e-mail: oblik.dh@quick.cz
organizace: č. 56
Aktualizace:26.11.2022 v 16:49 hodin

VYHLEDÁVÁNÍ V DATABANCE AKCÍ

Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®