HOME PAGE HOME PAGE
Čtvrtek 28.03.2024
 
AREÁL SOLISKO
Dopravní přístupnost
Mapa areálu
Lyžařské trasy
Občerstvení
Lyžařská škola
SKI servis
Půjčovna lyží
Parkoviště
Fotogalerie
Ceník služeb
Napište nám
SJEZDOVKY A VLEKY
Sjezdovka 600 m
Sjezdovka 450 m
Sjezdovka 280 m
AKTUALITY A ZPRÁVY
Aktuality
Akce v regionu
HORNÍ BEČVA
Obec Horní Bečva
Historie obce
Symboly obce
Památky a architektura
Kultura a zábava
Přírodní zajímavosti
Turistické zajímavosti
Sport a relaxace
Ubytování a stravování
Obchod a služby
Vzdělávání
Zdravotnictví
Policie a hasiči
Pohotovostní služba

Den hudby

Začátek akce: 22.06.2018 (pá)
Předpokládaný konec: 23.06.2018 (so)
Druh akce: Slavnost
Místo konání: Kašperské Hory: Kašperské Hory
KAŠPERSKÉ HORY OSLAVÍ DEN HUDBY ZA PŘÍTOMNOSTI HVĚZD

Finalista soutěže Česko hledá superstar Petr Bende, Depeche mode revival, Yo Cookin, Poitín a mnoho dalších interpretů se sejdou 23.06.2018 v Kašperských Horách, aby oslavili Den hudby. Letos je program naplánovaný od pátečního večera do sobotní noci a kromě koncertů je připraven i doprovodný program.
Páteční večer (22.06.) bude patřit vážné hudbě a blues. V 17:00 se ve výstavní místnosti Muzea Šumavy představí kašperskohorský klarinetista Martin Kanaloš a jeho přátelé. V 19:00 se pak mohou zájemci o blues přesunout do kašperskohorského kina a shlédnout zde britský filmový dokument o kytaristovi Ericu Claptonovi s názvem Eric Clapton: Life In 12 Bars.
Během sobotního dne (23.06.) bude na kašperskohorském náměstí probíhat hlavní program. Vše odstartuje ve 13:00 Go.Spirit, což je pěvecké seskupení ze Sušice zpívající gospel a spirituály. Po úvodním vystoupení proběhne soutěžní kvíz pro 3 soutěžící z řad diváků na hudební téma.
V 15:00 se divákům představí Klarinetový soubor Prachatice. Členy tohoto komorního kvarteta jsou klarinetisté Jan Hovorka, Petr Chalupský, Tomáš Janoušek a Jiří Pecka. „Za svou desetiletou existenci odehráli na 250 vystoupení na území České republiky i v zahraničí. Letos získali Zlatou cenu a Cenu poroty za aranžmá skladeb na mezinárodním hudebním festivalu Young Bohemia 2018,“ vyzdvihuje toto hudební těleso Radek Nakládal, dramaturg Dne hudby.
V 16:00 nastoupí na podium Poitín. Tuto plzeňskou hudební skupinu hrající od roku 1996 také dále představuje Radek Nakládal: „Její repertoár zahrnuje především irskou tradiční hudbu prezentovanou způsobem, jakým ji dnes provozují mladé skupiny na Britských ostrovech, v USA a v Evropě. Frontman skupiny, zpěvák a hráč na irský buben bodhrán Jeremy King pochází z anglického Brightonu, kde se věnoval též interpretaci tradiční hudby.“
V 17:30 se pak návštěvníci Dne hudby mohou těšit na klasické blues a jižanský rock v podání sušické skupiny Yo Cookin.
Ve 20:00 se divákům představí hlavní hvězda celého programu, zpěvák a kytarista Petr Bende se svojí skupinou. Tento finalista soutěže Česko hledá superstar letos vydal svoje nové album s názvem Restart. Písně pro toto studiové album, které vychází po pěti letech od vydání poslední Trojky, připravoval Petr Bende průběžně několik let. Některé písně z tohoto alba také zazní na Dni hudby.
Závěr této hudební slavnosti bude ve 22:00 patřit kapele Depeche Mode revival, jehož členové pocházejí z Ústí nad Labem a přibližují tuto světově proslulou kapelu českému publiku. V návaznosti na jejich vystoupení proběhne v sobotu v Horském klubu také 1. šumavský sraz fans Depeche Mode.
„Tuto tradici jsme navázali na Evropský den hudby, který připadá na 21.06. a slaví se již od roku 1981. Jsme opravdu rádi, že se tato akce těší stále větší oblibě. Po loňském ročníku, kdy se zúčastnilo okolo 1 000 lidí, čekáme proto ještě více návštěvníků,“ doplnil Nakládal.

Více informací a plakát ve formátu pdf k této akci naleznete na webových stránkách https://www.kasphory.cz/kultura/kulturni-akce/den-hudby-2018.

Kontakty:
Martina Hamáková, referentka propagace a kultury, 605 275 176, propagace@kasphory.cz
Radek Nakládal kulturní referent, 605 314 641, kultura@kasphory.cz
Základní informace: Kašperské Hory
Další informace:http://www.kasphory.cz/kultura/kulturni-akce/den-hudby-2018
Autor:Hana Wernerová (Folklorní sdružení ČR)
e-mail: wernerova@fos.cz
organizace: č. 56
Aktualizace:13.06.2018 v 23:22 hodin

VYHLEDÁVÁNÍ V DATABANCE AKCÍ

Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®